HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Felfelé araszol az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2018.12.19.)

A részvénypiacok világszerte erős nyomás alá kerültek, köszönhetően annak, hogy a világgazdaság motorja lassulni látszik. Egyes elemzők már közelgő recessziót is emlegetnek. Erre vezethető vissza, hogy a befektetők ismét jobban szemezgetnek az arannyal, a spekulatív kereslet is újra megjelent az arany piacán, és ez eljuttatta a sárga nemesfém árfolyamát 1.250 dollárig. Sőt ha nem lenne az erős dollár, akkor még ennél magasabban is állhatna a dollárban jegyzett aranyár.

Az idei év utolsó impulzusát a FED tegnap kezdődött kamatdöntő ülése fogja megadni az arany számára. A piac szinte biztosra veszi, hogy a FED ismét kamatot fog emelni, és ennek eredményeként 2,25-2,5 százalék közé kerülhet az irányadó kamat az Egyesült Államokban. 2015 decembere óta ez lenne a nyolcadik kamatemelés a tengerentúlon.

Bizonytalanság övezi ugyanakkor a jövő évi kilátásokat. A FED elnöke, Jerome Powell legutóbb úgy nyilvánult meg, hogy a kamatszint már közelíti a semleges tartományt, ami arra enged következtetni, hogy a kamatemelési ciklus az USA-ban a végéhez közelíthet.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: