HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Extrém vonzó vételi lehetőség az aranynál? - Aranypiac videó

(2018.11.29.) Videó indítása

Extrém vonzó vételi lehetőség az aranynál?

Az idei évben eddig nem sok babér termett az arany számára. Az év eleji 1.300 dollárról hullámhegyen és völgyeken vasutazott át az árfolyam, csak hogy megérkezzen a mostani 1.215 dollárra. Ez akárhogy is vesszük,6,5 százalékos negatív teljesítmény.

Nyomasztóan hat az árfolyamra a kamatok emelkedése az Egyesült Államokban. A 10 éves amerikai államkötvények hozama mostanra 3 százalék fölé ment fel, az irányadó kamatrátát pedig 2-2,25 százalék közé növelte a FED legutóbb szeptemberben.  Az emelkedő kamatok miatt az arany veszít vonzerejéből. Hisz miközben az arany nem termel kamatot, a szintén nagy biztonságúnak számító állampapírok egyre szebb hozammal csábítanak.

Mégis vannak elemzők, akik látni vélik a fényt az arany számára az alagút végén. Bár rövid távon nagy a bizonytalanság az erőtlenül, alig 1.200 dollár felett oldalazgató aranyárfolyam láttán, közép- és hosszabb távon több elemző is optimista. A Goldman Sachs befektetési bank szakértői legutóbbi elemzésükben egyenesen „extrém vonzó vételi lehetőségként” jellemzik a nyersanyag piacokat.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: