HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

A dollár tartja markában az aranyat - A TrendFM rádió adása

(2018.11.21.)

Az arany árfolyama változatlanul az 1.200 dollár környéki régiókban van leragadva. Ebben a pillanatban 1.220 dollár felett jár minimálisan a jegyzés. Októberben még úgy tűnt, hogy az éves mélypontról visszakapaszkodva jöhet még egy év végi rally a jegyzésben, de aztán november elején ismét lejtőre került az aranyár, így ez a remény mostanra szertefoszlani látszik.

Az évet 1.300 dollárról indította az arany, az első negyedévben innét emelkedni tudott az árfolyam, de aztán jókora visszarendeződés következett, így most 6 százalékos mínuszban jár a kurzus az év elejéhez viszonyítva. Ennyiből egy ambiciózus célnak tűnik legalább nullszaldósra kihozni az idei évet. Főleg annak tükrében, hogy hiányoznak a piacnak igazán lendületet adó impulzusok.

A BREXIT körüli viták Nagy-Britanniában, az olasz államadósság és költségvetési hiány potenciális kihatásai az euró-zónára, a kereskedelmi háború, a részvénypiaci árfolyamesések, további egyes geopolitikai krízisek a világban, szemlátomást még együttesen sem adnak elég felhajtóerőt az aranyárnak. Az erős dollár, és a tengerentúlon emelkedő kamatok negatív hatása az, ami dominál az aranynál, és ez fékezi a vételi kedvet.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: