HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Két lépés előre, egy hátra az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.11.14.)

Október közepe táján úgy tűnt, hogy felrázza magát az arany árfolyama, és kitör abból a letargikus állapotból, amibe áprilist követően került, amikortól is 200 dollárt jött visszább a jegyzés nagyjából 1.370 dollár magasságából 1.170 dollárig. Október közepére megállt a lejtmenet, stabilizálódott az árfolyam és ismét tudtunk emelkedni. Előbb 1.200 dollár fölé, majd még tovább kitartott a lendület és 1.240 dollár fölé sikerült eljutni.

Itt két technikai ellenállás alkotott egy erős ellenállási klasztert, egyrészt a 200-napos mozgóátlag, másrészt egy vízszintes ellenállás parancsolt megálljt. Az tehát nem meglepő, hogy nem sikerült elsőre venni ezt a technikai akadályt. Mégis talán egy kicsit mélyre jött vissza jegyzés, tegnap 1.200 dollár alá is benézett az árfolyam, bár most ismét valamivel e lélektanilag is fontos kerek árszint felett áll, ismét jókora távolságra a 200-napos mozgóátlagtól. Amíg ez alatt van a jegyzés, addig egy csökkenő tendenciát kell valószínűsítenünk a továbbiakban.

A felelős nem csak a technikai helyzet az aranynál, hanem az erős dollár is, amely hagyományosan gyengíti az arany iránti keresletet, és ezzel nyomást gyakorol az arany és vele együtt általában a többi dollárban jegyzett árupiaci termék árára.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 
Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: