HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Zajlik az adok-kapok az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.10.10.)

Hovatovább két hónapja táncol az arany árfolyama 1.200 dollár körül. Ez éves mélypontját augusztus közepén érte el az árfolyam 1.170 dollárnál, majd onnét ismét 1.200 dollár fölé került, és eljutott 1.215 dollárig augusztus végére. Azóta ebben az igen szűk, 45 dolláros tartományban zajlik a kereskedés. Felülről tehát egy 1.215 dollárnál húzódó technikai ellenállás, alulról pedig egy 1.170 dollár környéki technikai támasz közé van beszorulva a jegyzés.

A piacot uraló témák egyrészt az utóbbi időszakban ismét jobban erőre kapó dollár és a növekvő kamathozamok az Egyesült Államokban. Ezek az arany ősellenségeinek számítanak, így az elemzők főként az ő számlájukra írják az aranyár ez évi rossz teljesítményét. A piac mindemellett túladottnak tűnik, ezért egy technikai jellegű drágulásnak lenne létjogosultsága az aranynál. Igazán fellélegezni azonban csak 1.300 dollár felett lehetne.

Ugyanakkor van egy divergencia az árfolyam negatív alakulása és a fizikai kereslet között. Augusztus vége óta egyértelműen erőre kapott például a hazai kereslet, és különösen a nagyobb befektetési aranyrudak 100 gramm fölött jobban fogytak az utóbbi időszakban megszokottnál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: