HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Aranyár: Ébredő erő? - A TrendFM rádió adása

(2018.10.03.)

Az aranyár igencsak borús hangulatban zárta az elmúlt hetet, pénteken még 1.200 dollár magasságából lépett vissza egy nagyot 1.180 dollárig. A hét eleje óta azonban 180 fokos fordulatot vett, tegnap egy nagyot lépve ismét 1.200 dollár fölé került. Ebben a pillanatban unciánként 1.210 dollár közelében zajlik a kereskedés.

Ez az elhúzódó oldalazás 1.200 dollár magasságában a stabilizálódás és bázisépítés jeleként értékelhető, amiből további árfolyam-emelkedés reménye kecsegtet. Ehhez azonban elengedhetetlen mérföldkő az 1.215 dolláros árszint, ahol egy technikai ellenállás húzódik, amelyről az elmúlt hetekben már háromszor is lefordult az aranyár. Ha most ismét sikerülne a bikáknak tűz alá venni és negyedszerre sikerrel venni ezt az akadályt, akkor emelkedhetne az aranyár tovább 1.235, majd a 200-napos mozgóátlag szintjéig 1.250 dollár környékére.

Az aranypiac három uralkodó témája jelenleg egyrészt a kedvező aranyár, ami mostanra már jól érzékelhetően élénkíti a keresletet. A fizikai aranyvásárlók 2-3 hete már minden piaci szegmensben fokozottan megjelennek. A másik két téma az inflációs félelmek felerősödése a világban, illetve olyan európai problémák, mint a kiszámíthatatlanul elhúzódó Brexit vagy éppen az olasz költségvetési hiány alakulása.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 
Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: