HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Aranyár: FED-kamatemelés a célkeresztben - A TrendFM rádió adása

(2018.09.26.)

Az arany árfolyama hetek óta 1.200 dollár magasságában tanyázik, igen beszűkült volatilitás mellett. Ebből a lagymatag oldalazásból kizökkenheti az európai idő szerint ma este záródó kamatdöntő ülés az Egyesült Államokban. A most zajló FED-ülés nagy valószínűséggel a tengerentúli kamatok további 25 bázisponttal történő megemeléséről fog dönteni, így ez lehet sorban a nyolcadik kamatemelés.

A kamatszint egyre feljebb kerülése egyértelműen negatív hatással van az arany árfolyamára. Ennek dacára a legutóbbi, decemberi, márciusi és júniusi kamatemeléseket követően inkább emelkedést láthattunk az aranynál, bár ez az emelkedés utóbb aztán rendre rövid életűnek bizonyult.

Ha felfelé indul meg az arany aranyár, akkor az 1.215 dollárra érdemes figyelni. Itt egy vízszintes ellenállás húzódik valamint az úgy nevezett 50-napos mozgóátlag. Ezek felett lenne potenciális mozgástér 1.240, sőt akár 1.265 dollárig. Támaszszintként az 1.170 dollárnak van jelentősége, ez volt az idei év eddigi mélypontja az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: