HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Helyben jár az arany már egy hónapja - A TrendFM rádió adása

(2018.09.19.)

Az aranyár változatlanul 1.200 dollár környékén ingázik. Az egyik nap fölé lendül ennek a kerek és ennél fogva pszichológiailag fontos árszintnek, majd megpróbál nekifutni az 1.215 dollár magasságában húzódó technikai ellenállásnak, de aztán ismét visszaesik 1.200 dollár alá, és azzal fenyeget, hogy újabb mélypontok felé veszi az irányt.

Ez a helyben járás most már negyedik hete zajlik az aranynál, és akár még stabilizálódásként, bázisépítésként is értelmezhető. Kétségeket ébreszt ugyanakkor, hogy a vételi kedv továbbra is csak korlátozottan van jelen, mintha a mostaninál még mélyebb beszállókra várnának a befektetők. 1.200 dollár felett egyszerűen elfogy a bátorság a vevőknél és talán a remény is, hogy mehet ott még az árfolyam feljebb.

Mindeközben újabb fordulóhoz érkezett az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború az elmúlt napokban. A védővámokkal való kölcsönös fenyegetőzés illetve ezek tényleges bevezetése elvileg hordoz magában jócskán krízis potenciált, az aranyár mégsem reagál erre. Ehelyett inkább a dollár a keresett menedékeszköz, az erős dollár viszont közismerten méreg az arany számára.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 
Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: