HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

1.200 dollár alatt az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2018.08.15.)

Az aranyár az utóbbi napokban másfél éve nem látott mélységekbe tért vissza, hétfő óta 1.200 dollár alatt zajlik a kereskedés. Az árfolyam legutóbbi megcsuszamlása elég nyilvánvalóan a dollár egyidejű felértékelődésének tudható be. A kereskedelmi és vám-háború hátterében úgy tűnik, mintha egy devizaháború is kibontakozóban lenne, ami masszív dollárerősödéshez vezet jelenleg, ezt pedig nehezen emésztik meg a dollárban jegyzett nyersanyagok általában. Nem csak az arany, de az energiahordozók, az ipari fémek és a többi nemesfém árazása is csökkent legutóbb.

Immár egyértelműnek látszik, hogy elesett az 1.200 dolláros technikai támaszszint, és ez alatt nem igazán látszik technikai kapaszkodó 1.125 dollárig. Ez pedig azt jelenti, hogy még további 5-6 százalékos árcsökkenés is jöhet az aranynál. Ugyanakkor az is igaz, hogy a múltban az 1.200 dollár alatti árszintek már vonzó beszállási pontnak számítottak különösen Ázsiában.

Az esetlegesen élénkülő kereslet megállíthatja az árfolyam további esését, főként hogy a fizikai piacon eladói nyomásról egyáltalán nem lehet beszélni. A határidős piacokon (a COMEX aktuális jelentése szerint) ezzel szemben extrém tartományban vannak már a spekulatív short pozíciók. Ez az eltúlzottan pesszimista pozícionálás és az aranyár relatív túladottsága az első jelei annak, hogy a kiárusítás lassan a végéhez közeledhet az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: