HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum



2016

Előző tartalom betöltése

Most ekkora az MNB aranytartaléka

2017. január 11. 11:00

figyelő

A jegybank devizatartalékai 2016 végén 24,4 milliárd eurót tettek ki, aranytartaléka pedig 100 ezer uncia, ami mintegy 3 tonnának felel meg - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója.

Bővebben »

Pánik a tőzsdén

2016. november 09. 10:00

világgazdaság

Zuhantak az árfolyamok, de az arany ára emelkedett..

Bővebben »

Az arany az év befektetése

2016. augusztus 15. 16:00

világgazdaság

Eddigi teljesítménye alapján az arany lehet az idei év egyik legjobb befektetése. Az év eleje óta közel 26 százalékot emelkedett a nemesfém árfolyama, amit elsősorban az amerikai jegybank kamatemelési ciklusának halogatásával, valamint a növekvő részvénypiaci kockázatokkal magyaráztak az elemzők.

Bővebben »

Mindenki az aranyra hajt – nem csak az Olimpián

2016. augusztus 10. 16:20

bankweb.hu

A sportolók mellett a befektetők körében is népszerű az arany, az árfolyam már a kétéves csúcs közelében mozog – lehet ennél feljebb is?

Bővebben »

Barlangba rejtették a románok az aranyukat 1944-ben az oroszok elől

2016. július 28.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/a/a6/Napi.hu_logo.png

A Román Nemzeti Bank több mint 200 tonnás aranytartalékát megmentő II. világháborús titkos akciónak állít emléket egy új, kedden megnyílt múzeum Romániában. A román hatóságok a jegybank akkori vezetőségének kezdeményezésére rejtették el a kincset, mert féltek, hogy az is az oroszok kezére kerül, akárcsak az I. világháború idején 93 tonna román arany.

Bővebben »

Ide tegye a pénzét! Sorosnak már bejött

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/a/a6/Napi.hu_logo.png

Az ABN Amro elemzői szerint év végére az 1425 dollárt is elérheti arany unciánkénti árfolyama. A jegybankok segíthetnek.

A Bloomberg szerint a legpontosabb aranyár előrejelzést adó ABN Amro Group elemzői szerint év végéig folytatódhat az arany drágulása, azonban lesz a piacon a jelenleginél kedvezőbb beszállási pont a befektetők számára.

Bővebben »

Felvirradt a guruk napja – Soros és társa aranyba fektetett, sok-sok aranyba

2016. május 18. 16:15

bankweb.hu

Most megtudhatjuk, mibe fektettek a nagyok negyedév végén. Warren Buffett sok Apple-részvényt vett, amin vesztett, de a hír máris felturbózta az árfolyamot. Soros alapja aranybánya-részvényeket vásárolt, részvényeket adott el, sőt shortolt is, ami azt jelzi, hogy a guru nem csak beszél az újabb válságról, cselekszik is. Druckenmiller is aranybányát vett, Facebook-ot adott el.

Bővebben »

Miért érdemes most aranyat venni?

2016. március 02. 08:00

bankweb.hu

Amíg a világsajtó a részvények zuhanásától és az olajpiaci hullámvasúttól volt hangos, az arany árfolyama szép csendben erősödött majdnem 15 százalékot az év eleje óta. Éppen ezért összegyűjtöttük a pro és kontra érveket arra vonatkozóan, hogy folytatódhat-e az erősödés, vagy csupán eddig tartott a rali a nemesfém piacán. Elöljáróban annyit, hogy a technikai kép rég volt ennyire pozitív, de a Fed csúnyán keresztbe tehet azoknak, akik az aranyban keresnének menedéket.

Bővebben »

Tanácstalanok a kereskedők az arany piacán

2016. március 01. 10:00

Elemzésközpont

Napról napra egyre szűkül a kereskedési sáv az arany piacán, a volatilitás az átlagosnál alacsonyabb. A jellemzője ezeknek a szituációknak, hogy ha ki tud lépni a szűkülő sávból a jegyzés, akkor nagy piacmozgások követik ezt a nyugodt időszakot.

Bővebben »

Belassulhat az arany tündöklése, jöhet az újabb oldalazás

2016. február 18. 10:00

Elemzésközpont

A decemberi és januári részvénypiaci esések kedveztek a nemesfémeknek, az arany árfolyama az 1060-as szintekről egészen az 1260-as jegyzésig is felkapaszkodott. Az oldalazó mozgásból kitört ugyan az árfolyam, de további nagy emelkedés nem várható.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: