HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Az arany felfelé vette az irányt

2014. december 05. 11:09

http://www.tozsdeforum.hu/tozsde/arupiacok/az-olaj-lefele-az-arany-felfele-vette-az-iranyt/

A hétfői felpattanást követően elfogyott a lendület az olaj árfolyamában, immár második hete zárhatja gyengüléssel heti kereskedését. Szaúd-Arábia csökkentette a januári szállítású nyersolaj árát az Egyesült Államok és Ázsia számára. 10 hónapja nem látott heti emelkedéssel zárhat ma az arany árfolyama, az olaj árának némi stabilizálódása erősítette az arany infláció elleni menedékszerepét a piacon, azonban a befektetők idegesen várják a délután érkező átfogó novemberi foglalkoztatási statisztikákat az Egyesült Államokból – közölték a QUAESTOR elemzői.

Kivár az arany az amerikai foglalkoztatási adatok előtt.

Ma délután érkeznek a novemberre vonatkozó átfogó munkaerőpiaci adatok az Egyesült Államokból, melyek újabb információt adhatnak a világ legerősebb gazdaságának állapotáról. Az esetleges jó adatra a Fed vártnál korábbi kamatemeléséről szóló spekulációk térnyerése miatt erősödéssel reagálhat a dollár, így az aranyhoz hasonlóan dollárban jegyzett termékek iránti kereslet visszább eshet. A várakozások szerint az amerikai munkaadók az októberi 214 ezer után 230 ezer új munkahelyet teremtettek novemberben, a munkanélküliségi ráta 5,8%-on stagnálhatott.

A piac emellett az európai gazdaságélénkítéssel kapcsolatos hírekre is kiemelt figyelmet fordít. Az EKB a tegnapi kamatdöntő ülésén nem változtatott kamatpolitikáján, míg Mario Draghi a sajtótájékoztatón nem jelentett be újabb gazdaságélénkítő célzatú intézkedést sem.

Hétfőn 1 150 dollár körül kezdődött meg a kereskedés az arannyal, azonban rövid időn belül 1 200 dollár fölé pattant a jegyzés, ezt a szintet pedig azóta is tartja, jelenleg 1 204 dollár körül mozog a jegyzés. Ilyen nagy, több mint 3%-os heti emelkedésre február óta nem volt példa.


Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: