HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Gigászi aranytömböt találtak Kaliforniában

2014. október 25. 11:00

A közel három kilogrammos tömbre Észak-Kalifornia legendás aranylelőhelyén, Butte megyében bukkant rá egy modern aranyásó. Ez a második legnagyobb aranyrög, amelyet a területen találtak a kaliforniai aranyláz óta.

A felfedezésről az aranyrög boldog, névtelenségbe burkolózó tulajdonosa helyett annak a boltnak a vezetője beszélt, ahol a fémdetektort vették. A 2,8 kilogrammos tömbre még júliusban bukkantak rá, nagyjából 30 centi mélyen a föld alatt.

Bob Van Camp elmondta, hogy ez a rög a második legnagyobb, amit Kaliforniában valaha is találtak. A pontos lelőhely nem ismert, de Van Camp szerint a legvalószínűbb helyszín a Sacramento-folyó mellékfolyója, a Feather környéke, amely viszont több mint 110 kilométer hosszú, így nincs könnyű dolga annak, aki a híren felbuzdulva aranyásásra adja a fejét.

Nem számít szokatlan dolognak, ha egy aranyásó igyekszik eltitkolni, hogy honnan is származik a kincs. „Korábban én is sokszor találtam aranyat, de mindig elkövettem azt a hibát, hogy elmondtam, hol bukkantam rá” – mondta Van Camp, aki azt is hozzátette, mivel a folyó szintje most nagyon alacsony, kis szerencsével bárki találhat aranyat.

A szerencsés aranyásó nem nevezhető éppen érzelmesnek, ugyanis esze ágában sincs megtartani a hatalmas fogást. Azt reméli, akár 400 ezer dollárt, vagyis nagyjából 93 millió forintnyi összeget is kaphat érte.

 

Forrás: Népszabadság Online







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: