HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2012

ARANY: Karácsonyi stagnálás

2012. 12. 26. 23:29

TőzsdefórumAz Egyesült Államok el fogja érni a 16 400 milliárd dollár államadósság törvényben meghatározott felső határát december végére jelentette be az amerikai pénzügyminiszter (Treasury Secretary) Timothy Geithner. A szenátusnak írt levélben Geithner azt írta, hogy a Pénzügyminisztérium hamarosan már könyvelési manőverekre kényszerül, ami létrehozhat 200 milliárd dolláros tartalékot, amely késleltetheti a törvény megsértését. Nem volt világos, hogy egy ilyen tartalék meddig elegendő, mivel a tárgyalások még tartanak a 2013-ra érvényes adó-és költségvetési kiadási politikák tekintetében, hogy elkerüljék a költségvetési szakadékot.

ARANYVÉLEMÉNY

Az ilyen manőverek rendszerint körülbelül két hónap alatt futnak ki, de ha a fiskális szakadékkal kapcsolatos tárgyalások nem lesznek sikeresek, akkor rendkívüli intézkedéseknek hosszabb ideig kell tartaniuk - Geithner szerint. “A Kincstár akkor ad részletesebb útmutatást a rendkívüli intézkedésekről és azok időtartamáról, amikor a politikai kilátások tisztábban láthatóak,” tette hozzá. A Kongresszus jogosult az adóssághatár emelésére. A republikánusok azt mondták, hogy politikailag arra szeretnék kihasználni az adósság felső szintjének jóváhagyását, hogy engedményeket nyerjenek a Fehér Háztól más költségvetési ügyekben.

Az arany tekintetében mindez fokozza a bizonytalanságot a kilátások tekintetében, de a megegyezés hiánya további árcsökkenésekhez is vezethet rövid távon.

A karácsony másnapi tőzsdei forgalom az érdeklődök hiányában ne vezessen félre senkit.

Írta: Szathmáry Szabó László

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: