HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2012

Arany: csendes stagnálás

2012. 12. 17. 21:17

TőzsdefórumAz arany ára centre egyezik a pénteki záróárral, a “mikulásrally” elmaradt. Nehéz aranyrecenziót írni egy olyan napon, ahol semmit sem mozdult az aranyár. A COMEX februári határidős aranyár hétfőn csekély volumenű forgalom mellett változatlanul alakul, ahogy közelednek a karácsonyi ünnepek és az év vége. A szokásos résztvevők alig figyeltek az aranykereskedés alakulására.

ARANYVÉLEMÉNY

A piac fő figyelme továbbra is a fiskális szakadéknak nevezett adóemelésre és kiadáscsökkentésre irányul. Mostanában úgy látszik, hogy a republikánusok számos kérdésben módosítják álláspontjukat az egyezség érdekében. Hétfőn délben Boehner úr, a republikánusok frakcióvezetője és Obama újra tárgyalóasztalhoz ült ezügyben. A piacon valószínűbbnek látják, hogy az egyezség létrejön az amerikai törvényhozás tagjai között, mint az ellenkezőjét. Az általános körülmények jelenleg lefelé mutatnak számos piacon, beleértve a nemesfémeket és a részvénypiacokat is.

Az európai részvények és maga az euró deviza gyengült egyes európai hírek közzététele után. mivel októberben az eurózóna exportja 1,4%-kal esett. A német Bundesbank közzétette, hogy a gazdaság az év végéig visszaesik.

Japánban a Liberális Demokrata Párt került hatalomra, ami azt jelenti, hogy Japán monetáris politikája igencsak alkalmazkodó marad, emiatt a yen értéke is csökkent a dollárhoz képest. A mennyiségi laza pénzpolitika megmarad a Federal Reserve és az Európai Központi Bank esetén is, ami némi pozíciót hoz a tőzsdei termékekre az elkövetkező hónapokra.

Írta: Szathmáry Szabó László

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: