HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2012

Bezuhant az arany ára

2012. december 14., péntek 09:18

http://index.hu/assets/images/index_logo.gifÚgy tűnik, az arany árfolyamának elvileg kedvező Fed-döntést már napokkal korábban beárazták, szerdán ugyanis néhány perc alatt 1723 dollárig emelkedett az ár a korábbi 1710 dolláros szintről, azonban csütörtökön délután már 24 dollárral alacsonyabb szinten folyt a kereskedés - írja elemzésében a Napi Gazdaság.

Az 1689 dolláros unciánkénti jegyzésről akár még vissza is pattanhat a nemesfém, mert december eleje óta 1684−1717 közötti dollárársávban mozog az árfolyam. A folyamatos visszaesés hátterében pszichológiai okok állnak: a vevők félnek, mert tavaly ilyenkor drámai árfolyamesést éltek át, a hónap elején még 1740 dollár felett levő ár december 15-re 1570 dollárig csökkent − foglalta össze véleményét lapunknak Heitner Tamás, a Solar Capital Markets Zrt. kereskedési igazgatója.

A több mint 20 dolláros − nem egészen 1,2 százalékos − áresést profitrealizálással magyarázta csütörtökön James Steel, a HSBC Securities nemesfémelemzője a MarketWatchon. A szakember elmondta, hogy ugyan a globális makrofolyamatokat követő hedge fundok vásárlóként jelentek meg, de túlsúlyban voltak az eladói oldalon az egyetemi és nyugdíjalapok, valamint a biztosítótársaságok, akik nyereségüket akarták realizálni.

Forrás: IndexAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: