HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Folytatja a zuhanórepülést az arany

2011.12.29., 10:44

ecolineA legtöbb elemző szerint a dollár legtöbb devizával szembeni erősödése okozza a rég látott esést.

Sorban a hatodik napja esik az arany árfolyama, a 2009. márciusi nyolcnapos zuhanás óta nem volt példa hasonlóra. A jegyzés tegnap 1550 dollárig esett vissza, ilyen alacsony szinten – a szeptemberi egynapos letörést nem számítva – július óta nem volt. A legtöbb elemző a nemesfémek esésének okaként a dollár erősödését jelöli meg, az euró tegnap 11 havi minimumára esett vissza az amerikai valutával szemben.

Ennek elsődleges oka, hogy az ECB adatai szerint a bankok hitelezési hajlandósága csökken. Az európai jegybank 879 milliárd eurót hitelezett a régió bankjainak, így eszközállománya 2730 milliárd eurós rekordértékre nőtt az elmúlt héten. Ennek a hírnek a hatására kezdett gyengülésbe az euró, valamint romlott a részvény- és nyersanyagpiaci hangulat.

A spot arany unciánkénti jegyzése jelenleg az 1553 dolláros szint körül mozog, míg a márciusi szállítású nemesfémmel 1554 dollár körül kereskednek. Esik az ezüst árfolyama is, 2 százalékos csökkenést követően 26,69 dollár körül jegyzik, ilyen alacsony szinten szeptember 26. óta nem volt a Quaestor elemzése szerint.

Forrás: Ecoline.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: