HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Mélyrepülésben a nemesfémek - 5 százalékot esett az ezüst

2011. december 28. | 19:27

http://www.portfolio.hu/img/logo2010.gifSzakadnak a nemesfémek, különösen az ezüst, amely már több mint 5 százalékot veszített értékéből. Az arany unciája jelenleg 1560 dollárba kerül, ami 2 százalékos esésnek felel meg tegnaphoz képest. A nemesfémek esése mögött rövid távú technikai tényezők mellett a dollár erősödése állhat - írja a MarketWatch.

A harmadik napja eső arany unciája 2 százalékos leértékelődés után jelenleg 1560 dollárba kerül. Ilyen alacsonyan a szeptember végi napon belüli leszúrást nem számítva júliusban volt utoljára az arany árfolyama. A legfőbb nemesfém az év utolsó hónapjaira elvesztette lendületét, és az 1920 dolláros szeptember eleji csúcs óta több mint 18 százalékot veszített értékéből. Év eleje óta azonban még így is 10 százalékos pluszban van az arany. Az arany technikai képe igen rosszul fest, hiszen az árfolyam beszorult a 200 napos mozgó átlag alá, így rövidtávon akár további esés is könnyen előfordulhat - mondta James Moore, a TheBulliionDesk.com elemzője.

Mélyrepülésben a nemesfémek - 5 százalékot esett az ezüst

Nem csak az arany, de a többi nemesfém is komoly nyomás alatt áll. Az ezüst például már több mint 5 százalékos mínuszban jár, unciája 27,2 dollárba kerül. A palládium 1,8, a platina 3,2 százalékot veszített ma értékéből. A nemesfémek árfolyamesése nem kis részben a dollár erősödésének is köszönhető, amely ma 1 százalékot erősödött az euróval szemben, és 0,2 százalékkal a japán jennel szemben.

Mélyrepülésben a nemesfémek - 5 százalékot esett az ezüst

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: