HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Kevesebb arany kellett Indiának, mint egy éve

Kevesebb arany kellett Indiának, mint egy éve

(2007.12.07, 13:45)

A tegnapi 1%-os emelkedést követően ma 0,3%-kal korrigált vissza az arany azonnali árfolyama, mely továbbra is a napokban kialakított 780-840 dolláros sávban oldalaz. A befektetők kivárása a mai nagy jelentőséggel bíró amerikai makroadatoknak is betudható.

Az arany árfolyama az elmúlt időszakban kialakított sávban oldalaz, a nagy áttörést egy jövő heti 50 bázispontos kamatcsökkentés hozhatná meg. A mai, átfogó munkaerőpiaci adatok irányként szolgálhatnak a befektetőknek a Fed jövő heti döntését illetően.

Nem kedvez az árfolyamnak (melyet azonban jelenleg a kamatdöntés, illetve a befektetési jellegű tőke felőli kereslet jelentősebben befolyásol), hogy India arany importja már második egymást követő hónapja mutat csökkenést az előző évi szintekhez képest.

Novemberben 12 tonnányit importáltak elsősorban az ékszerkészítők, míg egy évvel korábban 59 tonnányit a Bombay Association adatai szerint. Az alacsonyabb mértékű kereslet azzal magyarázható, hogy a nemesfém rekord közelbe emelkedésének hatására az ékszerkészítők inkább kivárnak a vételekkel (alacsonyabb árfolyamra várva).

Forrás: Portfolio.huAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: