HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Jövőre véget érhet az aranykor

Jövőre véget érhet az aranykor

(2007.11.30, 13:35)

A tegnapi 1,6%-os csökkenést követően 0,4%-kal korrigált ma vissza az arany azonnali árfolyama. A befektetői optimizmust árnyalja, hogy a Goldman Sachs elemzői szerint véget érhet 2008-ban az aranykor a nemesfémpiaci (emelkedésre spekuláló) befektetők számára.

A Goldman Sachs azt ajánlja az aranypiaci befektetőknek, hogy 2008-ban a nemesfém csökkenésére játszanak és ennek megfelelően short pozíciókat építsenek ki a piacon. Mindezt azért, mert a hitelpiaci turbulenciák elcsendesedésére, a dollár árfolyamának stabilizálódására számítanak. Technikai elemzésük szerint a nemesfém árfolyama jövő nyárra a 600-650 dolláros szintekig tesztelhet vissza.

A Goldman elemzőinek track recordja jónak mondható annak fényében, hogy 2005-ben a top tíz tippjük közé tartozott az arany longolása 2006-ban, amikor az árfolyam az 500 dolláros szintekről egészen 650 dollárig emelkedett - írja a Globe Investor.

Emellett a UBS elemzője is drágának tartja az aranyat a 800 dolláros szinteknél, ezért annak 750 dollárig való korrekciójára számít az elkövetkező hónapokban. A Barclays Capital elemzője, Kevin Norrish napi jelentése szerint a piacon a long pozíciók megsokasodásával megnőtt egy esetleges korrekció lehetősége a piacon, azonban hosszabb időtávon az ETF-ek felőli kereslet növekedése felülírhatja a negatív piaci tényezőket.

Forrás: Portfolio.huAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: