HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2006

Három hónapos csúcson az arany

Három hónapos csúcson az arany

(2006.11.27, 13:22)

Az euróval szemben másfél éve nem látott szintekre gyengülő dollár és az erősödő olajár vevőket csalt a nemesfémek piacára. Ennek köszönhetően három hónapja nem látott magasságokba emelkedett az arany árfolyama, az ezüst árfolyama pedig hat hónapja nem látott szintekre tört.

A 640 dolláros szintnél megjelentek ugyan a profitrealizálók, de az arany árfolyama továbbra is nagyon pozitív képest fest. Nagyobb a valószínűsége a további erősödésnek, mint a gyengülésnek, nyilatkozta a Reuters-nek Michael Widmer, a Calyon elemzője. A szakértő szerint a dollár a következő hónapokban sem lesz képes kiheverni a gyengülést, ami pozitívan hat az arany és egyéb nemesfémek árfolyammozgására.

A TheBullionDesk.com elemzője, James Moore szerint az amerikai fizetőeszköz gyengélkedése és az olaj árának emelkedése a következő kereskedések során a 650 dolláros szintekig viheti az arany árfolyamát. A Mitsubishi Futures and Securities elemzője szerint a pozitív trend hosszabb távon is kitarthat az arany piacán.

A Bloomberg által megkérdezett 26 kereskedő és elemző közül 16-an az arany vételét ajánlották, míg öten eladást tanácsoltak. A nemesfém árfolyamának támaszt jelenthet az emelkedő indiai (világ legnagyobb fogyasztója) kereslet. Az ország szeptemberben 10 tonnát importált, ami jelentős növekedés a korábbi hónapokhoz képest. Az IL&FS Investment Commodities elnöke szerint az aranypiaci folyamatokat továbbra is a dollár piacán tapasztalható folyamatok befolyásolhatják. A nemesfém árfolyama a 621-650 dolláros szintek között mozoghat az elkövetkező időszakban.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: