HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2006

Emelkedés elé nézhet az arany, ha...

Emelkedés elé nézhet az arany, ha...

(2006.10.31, 15:51)

A 600 dolláros szinten tartózkodik az arany árfolyama 0,6%-os mínuszban, amiben az olaj árának tegnapi jelentős esése játszhatja a főszerepet. Az elemzők többsége szerint az arany piacán emelkedés elé nézhetünk a következő hetek tekintetében, melyet az amerikai gazdaság növekedése miatti aggodalmak és a kedvező technikai jelzések hajthatnak.

A dollár árfolyama a pénteken publikált várakozásoknál lényegesen gyengébb harmadik negyedéves amerikai GDP adat hatására gyengült, ami az arany piacára vevőket csalt. A 607-608 dolláros ellenállási szint áttörése pozitív lehet a következő időszak árfolyammozgásának tekintetében. Az arany árfolyama függetleníteni tudta magát az olajpiaci folyamatoktól, így annak esése tegnap még nem generált eladásokat a nemesfém piacán. A Reuters által megkérdezett elemző szerint ha az olaj ára tovább esik, az negatívan hat majd az arany árfolyamára is.

Szakértők szerint az aranypiaci folyamatok a következő napokban sokkal nagyobb korrelációt mutatnak majd a dollár árfolyamváltozásával, mint az olajéval. Természetesen az olajárak hatása továbbra is nagymértékű, mégis csökkenő. Az elemzők szerint ha az arany árfolyama még a héten a tegnapi 604 dolláros zárószint felett tudna zárni, akkor megkezdődhetne az emelkedés egészen a 650 dolláros szintig. A Credit Suisse elemzése szerint a 100 és 200 napos mozgóátlagok 608 és 604 dollárnál találhatók. A támasz-szint 570 dollárnál van, míg az ellenállás 604 dollárnál.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: