HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2024. 24. heti ajánlatunk!

A nagybőgő Paganinije

A nagybőgő Paganinije

Ha valaki nagybőgőzésre adja a fejét, annak az elején sokat kell szenvednie. A hangszer nem adja meg magát egykönnyen. Talán a bal kéz szenvedi meg a legjobban az ádáz birkózást, vízhólyagok, begyulladt ujjbegyek, keserves izomláz az első eredmény. Sok időnek kell eltelni ahhoz, hogy a kezek megedződjenek. Ezért a legtöbb kezdő nagybőgős sokszor teljesen úgy érzi, hogy a nagybőgőzés nem más, mint nyers fizikai munka.

Mégis van, akinek a vérében van a bőgőzés, mintha már az anyaméhben is a köldökzsinóron pengetett volna. Egy ilyen zenei klasszis volt a bőgőművész Pege Aladár (1939-2006). A magyar dzsessz egyik legismertebb, leghíresebb képviselője nemcsak dzsessz-zenész volt, hanem sokszor adott komolyzenei koncerteket is, és a Zeneművészeti Főiskola docenseként is tevékenykedett. A neves kispesti nagybőgős családba született, roma származású művész mosolygósan kedves, életigenlő alakja a zenerajongó közönség számára máig felejthetetlen.

Pege Aladár pályája során szerette merészen keverni a műfajokat, a hetvenes évek második felében például rockzenekarok (Piramis, Hobo Blues Band) előtt lépett fel rendszeresen a néhai Budai Ifjúsági Parkban, de a Locomotiv GT-vel is volt közös országos turnéja. Nagybőgőjátékát rendkívüli improvizációs képessége, hangszertechnikai tudása és muzikalitása alapján az évenként összeállított dzsessz világranglistán hosszú évekig az elsők között tartották számon. Tisztelői elismerően a nagybőgő Paganinijének nevezték (nevéből eredő szójátékkal: Pegenini).

Aki látta zenélni Pege Aladárt, tudhatja, hogy nemcsak a fényképezőgép kedvéért mosolygott olyan hamiskásan, és a szeme csillogása sem utólagos retus eredménye. Nyilván ennek az örök derűnek köszönhető, hogy mikor halála előtt nem sokkal, 50 éves színpadi pályafutása alkalmából jubileumi koncertet adott, egy interjúban így fogalmazott: „Ha újra kezdhetném, egyetlen dolgon változtatnék: a zongorát választanám”.

A német Bundesbank 2018-ban egy színarany érmét szentelt a nagybőgőnek, amely nélkül egy szimfonikus vagy jazz zenekar, de egy magyar népzenei együttes hangzása is elképzelhetetlen. Ezzel a negyed uncia színsúlyú (7,78 gramm), színaranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére.

50 euró, Nagybőgő, Németország, 2018

50 euró, Nagybőgő, Németország, 2018
(7,78 gramm, 9999-es arany, Ø 20 mm)

260 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: