HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2023. 35. heti ajánlatunk!

Amerikai elnökök célkeresztben

Amerikai elnökök célkeresztben

Az amerikai elnök a világ legnagyobb hatalmú embere, sokak által irigyelt hivatal, de az biztos, hogy nem életbiztosítás. Az USA történetében összesen tizenkétszer próbáltak merényletet elkövetni az elnök ellen, négyszer sikerült is meggyilkolni az államfőt. A leghíresebb az utolsó, amerikai elnök ellen elkövetett sikeres merénylet, a Kennedy-gyilkosság 1963. november 22-én.

Kennedyt kampánykörútján, a Texas állambéli Dallasban gyilkolták meg, ahova azért utazott, hogy előkészítse a következő évi elnökválasztást, és rendet tegyen a viszálykodó Demokraták soraiban. A reptérről a városba tartó elnöki gépkocsikonvoj fél 1-kor fordult rá a dallasi Elm Streetre. A lépésben haladó, nyitott tetejű járműben feleségével és a texasi kormányzóval utazó Kennedyt ekkor érték a közeli tankönyvraktár teteje felől érkező lövések. A halálos golyó a háta felső részén hatolt be, és a gégéjénél távozott a testéből. Életét képtelenség volt megmenteni, koponyája hátsó fele teljesen leszakadt. Három nappal később az Arlington Nemzeti Temetőben helyezték örök nyugalomra. Az elnököt egy ország, felesége és három gyermeke gyászolta.

A gyilkossággal Lee Harvey Oswaldot, a tankönyvraktár egyik dolgozóját gyanúsították meg, akit néhány órával később már el is fogtak a hatóságok. Két nappal később azonban vele is golyó végzett, amikor a rendőrség pincéjében vezették az őrök. A sajtósok közül hirtelen előugrott egy Jack Ruby nevű bártulajdonos, és hasba lőtte a 24 éves Oswaldot. Ruby későbbi vallomásában azt mondta, hogy a Kennedy iránt érzett szimpátiája miatt ölte meg az elnököt meggyilkoló Oswaldot.

A Kennedy-gyilkosság hátterének hivatalos kivizsgálásával egy külön bizottságot, a Warren-csoportot bízták meg, amely 10 hónapig tartó nyomozás után arra a következtetésre jutott, hogy Oswald magányos elkövető volt, és szó sincs semmiféle politikai összeesküvésről a háttérben. Hiába született meg a hivatalos állásfoglalás, a média nem nyugodott bele ebbe a fantáziátlan „megoldásba”, és mindenki elkezdte a maga összeesküvés-elméletét gyártani. Az újságok címlapjain a maffiától kezdve a KGB-n át egészen a CIA-ig szinte mindenkit megtiszteltek a gyanúsított szerepével.

Kennedy kormányzása sok tekintetben modernizálta az amerikai társadalmat, de ő indította meg a vietnami háborút, és az ő elnöksége idején zajlott a világot kis híján atomháborúba sodró kubai rakétaválság is. Az amerikai történelem utóbbi 100 évének elnökgyilkosságait idézi fel ez a több mint 100 éve vert, 4 gramm összsúlyú, 900-as tisztaságú aranyból készült eredeti érme, amely numizmatikai különlegesség és értékes nemesfém is egyben. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

2,5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929

2,5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929
(4,18 gramm, 900-as arany, Ø 18 mm)

220 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: