HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2023. 19. heti ajánlatunk!

Uralkodónak lenni veszélyes

Uralkodónak lenni veszélyes

A hétvégén királlyá koronázott III. Károly édesanyja, II. Erzsébet volt az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója. Hosszú és eseménydús királysága alatt többször is kíséreltek meg merényletet ellene. A szerencsének vagy a Scotland Yard jól felkészült terrorelhárító egységének köszönhetően II. Erzsébet minden ellene tervezett merényletet sértetlenül túlélt. A legveszélyesebb év talán 1981 volt, Károly herceg és Lady Diana Spencer esküvőjének éve, amikor két merényletet is megkíséreltek ellene.

Ahogy minden évben, úgy 1981. június 13-án is hatalmas tömeg gyűlt össze a hivatalos uralkodói születésnap nyilvános ceremóniáján, hogy a Buckingham-palota és a Trafalgar tér között húzódó úton, a lóháton érkező királynőt láthassák. A bámészkodók között megbújva egy 17 éves fiú, Marcus Sarjeant hat lövést adott le pisztolyával a királynő felé, amikor elvonult előtte. A lövések hallatán II. Erzsébet kedvenc lova, Burmese kissé megriadt, de az uralkodónak sikerült az állatot megnyugtatnia és sértetlenül tovább lovagolnia.

Az elkövetőt azonnal letartóztatták, majd bíróság elé állították, ahol elismerte, hogy tettével híressé akart válni, és hogy a John Lennon illetve II. János Pál pápa ellen megkísérelt előző évi merényletek ihlették az egész ötletet. A rendőrség később kiderítette ugyan, hogy csupán azért nem sérült meg senki az esetben, mert a támadó vaktöltényeket használt, de a cselekmény így is kimerítette a hazaárulás vádját. Marcus Sarjeant végül öt év börtönbüntetést kapott, három év múltán azonban uralkodói kegyelemben részesült és szabadon engedték.

Alig néhány hónappal a londoni lövöldözés után a királynő hivatalos látogatáson Új-Zélandon járt. Amikor Dunedin város múzeumát készült megtekinteni, egy Christopher John Lewis nevű, szintén 17 éves fiú egy közeli épületben várt arra, hogy a királynő kiszálljon az autóból, majd rálőtt. A lövés azonban célt tévesztett. A nyomozást nagyon diszkréten folytatták le, így a sajtónak sem esett le, hogy merényletkísérlet történt. Lewist végül nyolc nappal később letartóztatták, de csak tiltott fegyverbirtoklás és nyilvános lövöldözés miatt. Három év börtön és pszichiátriai kezelés után szabadult, ám1997-ben öngyilkosságot követett el.

Nagy-Britannia leghosszabb ideig regnáló uralkodójának eredeti, közel 8 gramm összsúlyú, 917-es aranyból vert érméjével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 sovereign, II. Erzsébet, Nagy-Britannia, 1952-

1 sovereign, II. Erzsébet, Nagy-Britannia, 1952-
(7,98 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

202 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: