HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2023. 2. heti ajánlatunk!

Bambuszevők végnapjai

Bambuszevők végnapjai

Az óriáspandáknak gyakorlatilag nincs természetes ellenségük, az egyedüli veszélyt az ember jelenti számukra. Mégis ha a veszélyeztetett állat kifejezést halljuk, általában a békésen bambuszt rágcsáló óriáspanda jut eszünkbe, hiszen minden bizonnyal ez a legközismertebb védett faj földünkön. A Természetvédelmi Világalapnak (WWF) is a panda a jele, mely így szinte az állatvédelem jelképévé vált.

Az óriáspanda a legritkább medvefaj Földünkön. Ma már csak mintegy 1600 óriáspanda él szabadon. Elődeik még Kína jelentős részén, Burma északi részén és Vietnámban is őshonosak voltak. A faj megmentéséért Kínában évekkel ezelőtt már pandamentő központokat hoztak létre. Ezeken a helyeken mesterséges körülmények között próbálkoznak a macik szaporításával. A hegyekben természetvédelmi területek kialakításával védik az állatokat és az élőhelyüket.  A védett körülmények közt tartott állatokat aztán néha visszaengedik a vadonba. Arra akarják megtanítani őket, hogy képesek legyenek önmaguk fenntartására és alkalmasak a túlélésre.

Az óriáspandák élőhelye a nagy területeket érintő erdőirtás miatt az elmúlt húsz évben mintegy felére csökkent. Egyre kevesebb a rendelkezésükre álló bambusz, és a szakemberek szerint a helyzet csak egyre romlani fog, mivel a következő 50 évben az óriáspanda természetes élőhelyének, a bambuszerdőknek több mint egyharmada ki fog pusztulni a klímaváltozás miatt. Pedig az óriáspandák étvágya csillapíthatatlan, egyetlen nap alatt annyi bambuszt képesek megenni, mint testsúlyuk fele. Mivel a bambusz tápértéke igen alacsony, így nagyon sokat kell belőle elfogyasztaniuk.

Korábban hobbivadászok és azok jelentettek komoly veszélyt a pandákra, akik elhitték, hogy a pandabőr segít a menstruációs ciklus szabályozásában vagy a szellemek távoltartásában. Mára a komoly büntetés (több évtizednyi börtönt kaphat az, akit pandavadászaton kapnak) és a hosszú felvilágosító kampány megtette hatását, és az óriáspandákból védett nemzeti kincs lett Kínában.

A Kínai Nemzeti Bank 1982 óta bocsát ki nemesfém érméket kifejezetten a befektetők számára. Ezt a 999-es aranyból vert kínai befektetési aranypénzt két játékos óriáspanda kölyök képe díszíti. A 3 gramm színsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető.Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

50 jüan, Arany panda, Kína, 2023

50 jüan, Arany panda, Kína, 2023
(3 gramm, 999-es arany, Ø 18 mm)

92 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: