HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2019. 50. heti ajánlatunk!

A fehér karácsony legendája

A fehér karácsony legendája

A 19. század közepétől az Európában és az Egyesült Államokban élő emberek számára a Szentestéhez elválaszthatatlanul hozzátartozik a hó és a havas táj képe. A képi ábrázolásokon túl született számos dal és irodalmi alkotás is már a fehér karácsonyról. Gondoljunk csak Charles Dickens Karácsonyi énekére vagy Hans Christian Andersen Kis gyufaárus lány című művére, amelyekben egyaránt megjelenik a hideg, havas karácsony képe, még akkor is, ha közel sem olyan idealisztikus módon, ahogy mi szeretjük látni a behavazott ünnepet.

A fehér karácsony ideája eredetileg az amerikai kultúrkörből származik, onnét terjedt át Európába a 19. század második felében. Ekkortól vált szokássá havas tájat vagy a szánján e fölött suhanó Mikulást ábrázoló karácsonyi üdvözlőlapokat küldeni az Újvilágból Európába. Tették ezt elsősorban az európai emigránsok, akik az öreg kontinensen élő rokonaikat köszöntötték fel egy-egy képeslappal minden év karácsonyán. Az otthon maradottak között így vált a fehér karácsony képe az általános adventi várakozás részévé.

Ezek a képeslapok „haza” Európába azt üzenték, hogy minden tiszta és világos a távolba költözött rokonokkal, nyugalom és rend uralkodik náluk. Sőt, Európán kívül, a havas tájakat ábrázoló képeslapok megjelentek az ausztrál karácsonyi küldeményeken is, bár a kenguruk és a koalák földjén tombol a nyár decemberben.

A valóság mifelénk is egészen más, mint amit az idilli karácsonyi képeslapok sugallnak. Az utóbbi 50 évben ugyanis a fehér karácsonyok száma az északi féltekén jelentősen megritkult. És a meteorológusok szerint ez a tendencia nem fog megfordulni, 2100-ra még a jelenleginél is ritkább lehet a fehér karácsony a klímaváltozás miatt. Száz éve Magyarországon még 20 százalékos volt a fehér karácsony valószínűsége, ami mostanra 15 százalékra csökkent; de a kutatók szerint elképzelhető, hogy 2100-ra ez az érték 5 százalékosra zuhanhat, azaz húszévente egyszer láthatunk majd fehér karácsonyt hazánkban.

Ez a hópehely formájú aranypénz igazi különlegességként csempészheti be most az Ön karácsonyfája alá is a fehér karácsony varázsát. Ezzel a 0,5 gramm súlyú, 9999-es aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

5 dollár, Hópehely, Cook szigetek

5 dollár, Hópehely, Cook szigetek
(0,5 gramm, 9999-es arany, Ø 13,92 mm)

19 900 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: