HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2017. 42. heti ajánlatunk!

Sisi, a tragikus sorsú királyné

Sisi, a tragikus sorsú királyné

Száznyolcvan éve, 1837. december 24-én született Münchenben Erzsébet Amália Eugénia bajor hercegnő, későbbi osztrák császárné és magyar királyné, akit Sisi (Sissy) néven ismer az utókor. 17 évesen, 1854-ben ment hozzá a fiatal Ferenc Józsefhez és lett belőle Ausztria császárnéja. Szépségével és kedvességével nagy népszerűségnek örvendett szerte a birodalomban, de ezt a népszerűséget és a szigorú bécsi udvari etikettet az évek múltával egyre nehezebben viselte.

A császárvárosból valósággal menekülve hosszú európai utazásokra ment, előszeretettel tartózkodott a koronázási ajándékul kapott gödöllői Grassalkovich kastélyban, amely korfui kastélya mellett Erzsébet igazi otthona lett. A királyné kedvelte a magyarokat, megtanulta nyelvünket, és miután megismerte Andrássy, Deák, Széchenyi kiegyezéspárti eszméit, Sisi az uralkodónak írt leveleiben a kiegyezés mellett érvelt.

1898 szeptemberében egy svájci utazáson Genfben tartózkodott. Éppen a kikötőbe tartott udvarhölgyével, amikor egy olasz anarchista, Luigi Lucheni mellébe döfött egy tűhegyes reszelőt. A támadó mozdulatát akkor ütésnek vélték, a császárné még felszállt a hajóra, s csak ott lett rosszul. Másfél óra múlva a szállodájában halt meg, 1898. szeptember 10-én. Európa legszebb királynéjának halála megrendítette a világot. Világraszóló pompával megtartott temetése volt, a magyar országgyűlés törvénybe iktatta emlékét. Budapest köztéri szobrot állított emlékezetére, utcákat, tereket, egy Duna-hidat neveztek el róla.

Sisi legendája ma is él. A 20. században valóságos ikonná vált, a köztudatban szabadságvágyó, tragikus alakként él. Számos regény, film és színdarab mellett egy osztrák emlékpénz is emléket állít alakjának, nem utolsó sorban megelevenítve a tragikus merényletet a Genfi-tó partján. Tekintse meg videónkat! Ezzel a 16 gramm színsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1000 schilling, Erzsébet királyné, Ausztria, 1998

1000 schilling, Erzsébet királyné, Ausztria, 1998
(16,08 gramm, 995-ös arany, Ø 30 mm)

210 000 Ft   (0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Bemutató videó



Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: