HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Befektetési termékek -

Befektetési aranyrudak10 gramm

Kibocsátó/Gyártó: pld. Argor Heraeus, Heimerle+Meule, C. Hafner, Münze Österreich, Heraeus, Umicore, Valcambi
Gyártói minősítés: London Good Delivery - (kb. jó/megbízható szállító) szabványnak megfelelő gyártó. A minősítést a londoni nemesfémtőzsde, az LBMA (London Bullion Market Association) adja ki olyan gyártóknak, melyek termékei a nemzetközi szabványainak megfelelnek, és ennél fogva világszerte elismertek, mindenhol elfogadottak.
Termék színsúlya: 10 gramm
Nemesfém tisztasága: 999,9/1000
Termék mérete: 31,5 mm x 18,5 mm x 1,0 mm (gyártónként eltérés lehetséges)
Csomagolás: állagvédő fólia
 

A vert rudakat méretei jellemzően 1 g, 2 g, 2,5 g, 5 g, 10 g, 20 g, 1 uncia, 50 g és 100 g. Egyes forgalmazók a vert rudakat zsugorfóliával leforrasztják, védve őket a fizikai sérülésektől. A sértetlen fólia egyúttal tanúsítja azt is, hogy a benne lévő tömböt nem manipulálták, nem hamisították. Az ennél nagyobb súlyú tömbök már öntési eljárással készülnek. Az öntött rudak könnyen felismerhető jegyei a lekerekített élek, a nem egyenes felületek, részben kúpos forma és a gyakran eltérő méretek. Az előállítási folyamat miatt a vert rudak fényesek, az öntöttek inkább mattak.

Minden aranytömbön, aranyrúdon jellemzően a következő öt-hat adat, jelzés található: gyártói fémjel, védjegy, ha a gyártótól eltérő, akkor a forgalmazó fémjele, a finomítás ténye – FINE GOLD – , a fémtisztaság mértéke, a súly és a gyártó-forgalmazó által adott és nyilvántartott azonosító sorszám. A sorszámot jellemzően utólag viszik rá a rudakra, tekintettel arra, hogy az változó adat, míg a többi a gyártási folyamat során veréssel, vagy az öntés közben kerül kialakításra a tömbökre. A finomságnak arany esetében legalább 995 ezreléknek, ezüstnél 999 ezreléknek, míg a platinánál és palládiumnál pedig 999,5 ezreléknek kell lennie ahhoz, hogy megillesse őket a színarany, színezüst, stb. elnevezés.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: