HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2023. 4. heti ajánlatunk!

Veszélyben az óceánok élővilága

Veszélyben az óceánok élővilága

A tengeri környezet Földünk legnagyobb és egyben legfontosabb élőhelye, bolygónk felületének háromnegyedét sós tengervíz borítja. Az óceánok és tengerek hatalmas ökológiai egységként működnek, melyben tökéletesen alkalmazkodott élőlények sokasága talál otthonra. A sekély parti vizekben és a partoktól több száz kilométerre óriások és vadászok birodalma rejlik, de ez az egzotikus világ számtalan parányi lénynek is otthont ad.

A változatos vízfelszín alatt találhatók a Föld legmagasabb és leghosszabb hegyvonulatai, valamint olyan mélytengeri árkok, amelyek még a Csomolungmát is elnyelnék. Bálnák, teknősök, albatroszok, tonhalak róják ezeket az utakat a bolygót keresztül-kasul átszelő vándorlásaik során. E természeti csoda védelme az emberiség túlélésének záloga is, hiszen az óceánok termelik a belélegzett oxigén felét, miközben táplálékforrásként szolgálnak mintegy egymilliárd ember számára. Mivel hatalmas mennyiségű szén-dioxidot és hőt nyelnek el, az éghajlatváltozás egyik legjobb ellenszerét is jelentik.

Tengereink azonban veszélyben vannak. Súlyosan károsodtak a túlzott halászat, a szárazföldről bekerülő szennyeződések és a klímaváltozás miatt. A halállományok 70-80 százaléka a túlzott mértékű ipari halászat miatt veszélyeztetett helyzetbe került. A ragadozó halak, mint például a cápák, tonhalak, kardhalak 90 százalékát már kifogták, de kipusztult a korallzátonyok, mangrove erdők, tengeri füves területek 35-40 százaléka is. A hajók, tengeri fúrások okozta egyre erősödő zajszennyezés korlátozza a hanggal érzékelő, kommunikáló állatok (a tengerben nincs szaglás, és a látás is korlátozott) tájékozódási lehetőségét.

A tengeri ökoszisztéma emblematikus képviselői a sekélyebb vizekben élő, különleges szépségű tengericsillagok, amelyeket rejtélyes betegség tizedel immár évek óta. Az állatok tömeges pusztulását valószínűleg légzési zavar okozza, az óceánok felmelegedése miatt ugyanis a szerves anyagok és baktériumok elhasználják az oxigént, ami a tengericsillagok fulladásához vezet. A helyzet olyan súlyossá vált az utóbbi néhány évben, hogy egyes alfajok a kihalás szélére kerültek.

Az emberiség sorsa összefonódik az óceánok sorsával. A tengerek szülöttei vagyunk, hiszen itt kezdődött az élet. A tengeri élővilág megóvásának fontosságára hívja fel a figyelmet ez a Cook-szigetek kibocsátásában megjelent közel 3,1 gramm színsúlyú, színaranyból vert érme, amellyel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

10 dollár, Tengeri csillag, Cook-szigetek, 2021

10 dollár, Tengeri csillag, Cook-szigetek, 2021
(3,1 gramm, 9999-es arany, Ø 16,9 mm)

92 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: