HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Nem járt jól a keddi nappal az arany

2014. július 29. 09:00

portfolio.hu

A nemesfém árfolyama a keddi kereskedésben csökkent, méghozzá a fontos szinten számító 1300 dollár alá. Szakértők szerint a vártnál jobb makrogazdasági adatok Amerikában szigorúbb jegybanki választ valószínűsítenek, ami miatt a befektetők aggódnak - írja a MarketWatch.

Az arany határidős árfolyama a keddi kereskedés során csökkent, az augusztusi határidő 0,4%-os vagy másként fogalmazva 5 dolláros leértékelődés után 1298,3 dolláros unciánkénti árfolyamon állapodott meg. Az 1300-as szint alá esés fontos lehet, az elemzők szerint annak az eredménye a keddi gyengébb teljesítmény, hogy a vártnál jobb amerikai makroadat szigorúbb Fed politikát sejtet.

A délután folyamán a következő hírre lehettünk figyelmesek: a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe a várakozásokon felül teljesített, 90,9 pontot mutat az index a várt 85,5 ponttal szemben. 2007 októbere óta nem volt ilyen magasan az index, a vezető részvényindexek minimális emelkedést mutattak a hír publikálását követően.

A MarketWatch által megkérdezett Standard Bank elemző szerint határidős piac csak rövid távon tudja a nemesfém árfolyamát befolyásolni, hosszú távon a fundamentumok határozzák meg az irányt. Ha ezt elfogadjuk, és azt, hogy a nagyméretű spekulatív pozíciók hatása már beépült az árfolyamba, akkor azért küzd most az árfolyam, hogy visszanyerje az emelkedő lendületét.

Nem járt jól a keddi nappal az arany

Forrás: portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: