HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Kitartóan esik az aranyár

2014 június 2. 10:12

Napi.hu

Az ötödik egymást követkő kereskedési napon csökkent, így négyhónapos mélypontra süllyedt hétfő hajnalban az arany ára a nemzetközi piacokon. Az arany unciánkénti spotárfolyama 1240,69 dollár volt hétfőn, utoljára február elején volt ilyen alacsony.

2013 novembere óta nem volt ilyen hosszú egybefüggő időszak, amikor csökkent az arany ára. Az aranyat sok befektető biztonsági megtakarításnak tartja, akkor vesznek belőle, mikor túl nagy a kockázat a részvénypiacokon. Mivel azonban a napokban világszerte nőttek részvényárfolyamok, most kevesen vásárolnak aranyat.

Piaci elemzők szerint technikai szempontból rosszak az aranyár kilátásai, jó eséllyel unciánkénti 1230 dollárra mérséklődhet az ár, és onnan szinte azonnal lecsökkenhet 1200 dollárra. A Reuters hírügynökség saját elemzője szerint is nagyjából 25 dollárral csökkenhet az unciánkénti ár a közeljövőben.

Három nagy piacon, az Egyesült Államokban, Indiában és Kínában is gyenge most a kereslet. A legtöbben az aranyár további csökkenésére számítanak, ezért elodázzák a vásárlásokat, Kína esetében pedig még bőséges készletekkel rendelkeznek a bankok is az előzői évi nagy import miatt.

Hétfő délelőttre kicsit drágult az arany a hajnali mélyponthoz képest, de 1245,11 dolláros unciánkénti áron napi szinten még mindig 0,37 százalékos gyengülést mutatott.

Forrás: Napi.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: