HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

Arany: további emelkedés 1418-ig

2013. 08. 28. 9:25 | szerző: Szathmáry Szabó László

TőzsdefórumA COMEX decemberi határidős aranyára kedden 13 dollárral tovább emelkedett. ARANYVÉLEMÉNY. Az arany tovább emelkedett az 1400-as szint áttörése után, amely technikailag elég jelentős emelkedés és érhet egy konszolidáció. Az, hogy mégsem ez következik Kelli hadügyminiszter nyilatkozatából adódik, miszerint készek egy korlátozott katonai akcióra.

Ezek a nyilatkozatok óvatosságra és biztos befektetések keresésére ösztönzik a befektetőket, mert ezek a villámakciók vége sosem látható előre, az orosz légelhárítás viszont biztosan látható Szíriában. Putyin nyilatkozata is sokat erősítette a nemesfémet. A szíriai kérdés összességében támogatja az aranyárat, amellett kezdődnek az amerikai költségvetési felső határ megemelésének újabb vitái. A következő aranymegálló technikailag akár az 1452-es szintet is jelentheti, miközben az adósságplafon felemelése tartósabb hatással járó tényező. A longhoz tartozó stoppokat lassan 1400-ig fel lehet húzni.

A keddi emelkedés egy alacsonyabb szintről indult folytonos vonal, ritkán látható ilyen egyértelmű tendencia. A keddi kereskedett sáv: 1396-1425. A világ részvénytőzsdéin is kockázatkerülés és árcsökkenés kezdődött, szintén a szíriai helyzet miatt.

Ezek mellett eltörpül a német IFO augusztusi üzleti környezet index 107,5-ös értéke, amely júliusban 106,2 volt.

Összefoglaló aranytáblázat

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: