HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Az aranyár enyhén csökkent

2011.12.28. 09:45, Szathmáry Szabó László

TőzsdefórumAz aranyat kedd este 1592 USD/uncia szint körül jegyzik, ami mintegy 13 dollárral alacsonyabb a karácsony előtti jegyzésnél. A csökkenés annak ellenére következett be, hogy a dollár értéke a valutakosárhoz képest csekély mértékben csökkent (ami az aranyár emelkedését szokta okozni).

Az ünnepek miatti kevés gazdasági hírből kiemelkedik, hogy az amerikai Conference Board által közzétett fogyasztói bizalmi index április óta elérte a legmagasabb értékét, amely a novemberi 55,2 pontról decemberre 64,5 pontra emelkedett messze meghaladva a várakozásokat. További adatok szerint a karácsonyi kiskereskedelmi forgalom várakozáson felüli volt, kezd visszatérni az amerikaiak hite a gazdasági helyzet javulásában, emiatt növekszik a fogyasztásuk. Ez az aranyárnak elvileg kedvezne, de a kis forgalom miatt a hatás még nem jelentkezik.

Elemzők a dollár erősödését várják az európai adósságkrízis mélyülése és a gazdaság várható recessziója miatt, ami várhatóan az aranyár csökkenésével járhat. A jelenlegi árfolyam EUR/USD 1.3068, napok óta változatlan.

Technikai megjegyzések

Az aranyár csökkenése közben lefelé áttörte a korábbi gyenge támasznak definiált 1592-es szintet, tehát az esés folytatódása technikailag is indokolható. Ki kell azonban emelni, hogy a csökkenés igen kis forgalom mellett valósult meg.

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: