HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Esik az arany árfolyama a dollár erősödésének hatására

2011.12.22. 11:15

TőzsdefórumTegnap rekord mennyiségű kölcsönre érkezett igény az ECB 3 éves likviditásnyújtó tenderén, így ismét feléledtek a válság kezelhetőségével kapcsolatos aggodalmak, visszaesett az arany ára. Az árfolyam esését tovább segítette az ezáltali dollárerősödés is.

Az arany árfolyamát a leginkább alakító tényező jelenleg a dollár erősödése. A tegnapi kereskedés során a 11 hónapja nem látott szintre erősödött az amerikai fizetőeszköz az euróval szemben, miután a várt szintet lényegesen meghaladó kölcsön iránt érkezett igény az ECB-hez. Emellett ma több makroadatot is közzé tesznek a tengerentúlon, melyek a várakozások szerint többek között a fogyasztói hangulat és kiadások emelkedését fogják mutatni. Ötödik napja esik az ETF-ek által tartott arany mennyisége a december 14-i rekord elérése után, jelenleg 2329,92 tonna.

A spot arany a tegnapi mintegy 30 dolláros visszaesést követően emelkedésbe kezdett az elmúlt órákban, jelenleg 1614 dollár/uncia. Ezzel szemben csökkenést mutat az ezüst árfolyama, 1,2%-os csökkenés után 29,045 dollár unciánként.

Technikai elemzések

www.aranypiac.hu

Az árfolyam az 1635 közelében lévő korábbi támaszt teszteli vissza a letörés után. Ha képes áttörni akkor a következő akadály a korábbi emelkedő trend vonala 1676 közelében. Valószínűbb azonban, hogy a kurzus a korábbi támsz tesztelése után ismét ""délnek"" fordul."

Forrás: Tőzsdefórum - Quaestor







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: