HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Az arany 1.685 dollárig is visszatesztelhet

2011.12.21. 14:10 Soós Róbert - XTB

TőzsdefórumAz arany ára nagyot szakadt decemberben, ezért akár a 100 napos mozgóátlagig (1685 dollár) is visszatesztelhet az árfolyam Mario Draghi bejelentése nyomán, hogy az EKB kinyitja a hitelcsapot az európai bankok előtt.

A Tőzsdefórum az aranypiacon kialakult helyzetről kérdezte az XTB kereskedési szakértőjének véleményét.

A piacok köztudottan szeretik az olcsó pénzt – mondta Soós Róbert, emlékeztetve, hogy mi lett az eredménye a Fed nyári akciójának, amikor 600 milliárd dollárt öntött a befektetők kezébe. Akkor az arany szinte kilőtt az 1300 dolláros unciánkénti árról az 1900-as csúcs irányába, míg a dollár gyengülni kezdett.

Ha ugrunk az időben – folytatta -, egészen a tegnapi napig, akkor Mario Draghi EKB elnök kijelentését emészthetjük. Bár korábban már jelezte a jegybankár, hogy nem fog államkötvényeket vásárolni, most kiderült, hogy az európai bankok korlátlan mennyiségű hitelt vehetnek fel 3 éves lejáratra az EKB-tól. Amit az elemzői konszenzus szerint 200-600 milliárd euró értékben meg is fognak tenni. A pontos számok azonban csak mára várhatóak.

Nem csoda tehát – tette hozzá -, hogy minden kockázatos eszköz drágulni tudott, míg az arany áttételesen, az EURUSD grafikont követve emelkedett. Persze, szerencsés volt az ünnepi hangulatra időzíteni ezt a bejelentést, hiszen ilyenkor senki sem akar a válságról és a pénzügyi rendszer megroppanásáról beszélni.

Az arany technikai képét vizsgálva azt látjuk, hogy tegnap elesett az első gyengécske ellenállás és immár a 38,2 százalékos Fibonacci szinttel küzdhetnek meg a bikák az 1637,30 dolláros szintnél. Tekintve, hogy az arany ára nagyot szakadt decemberben, ezért akár a 100 napos mozgóátlagig is visszatesztelhet az árfolyam 1685 dollár környékén.

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: