HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2010

Megugrott a kereslet - az aranyban látják a biztos befektetést az emberek!

Megugrott a kereslet - az aranyban látják a biztos befektetést az emberek!

2010. november 17. 10:19
Az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal emelkedett a kereslet június-szeptember között

www.aranypiac.huMegugrott az aranykereslet a harmadik negyedévben: sokan az aranyban látják a biztos befektetést a részvényekkel, illetve devizákkal szemben, de megnőtt az ékszeripar kereslete is - elsősorban Indiában -, és erőteljesen bővült az ipari célú felhasználás Kínában, és másutt is növekszik az ékszeripar, és általában az ipar érdeklődése.

A nemzetközi aranytanács (WGC) szerdán ismertetett adatai szerint az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal emelkedett a kereslet június-szeptember között, és 922 tonnát tett ki. Értékben ez 36,4 milliárd dollárt jelent, ami 43 százalékkal több, mint tavaly a harmadik negyedévben.

A WGC arra számít, hogy a gazdasági tevékenység élénkülésével az idén a kereslet meghaladja a tavalyi 3.474 tonnát, miután az első kilenc hónapban elérte a 2.828,5 millió tonnát.

A hivatalos aranykészletek jelentős része a nagy jegybankok és az IMF tulajdonában van, a keresletre az ékszeripar van a legnagyobb hatással,a teljes felhasználás közel 60 százaléka érkezik innen. Ebből a szempontból India számít a legnagyobb szereplőnek, a második Kína.

Forrás: hirado.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: