HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Már nem fénylik úgy az arany - tovább esett az árfolyam

Már nem fénylik úgy az arany - tovább esett az árfolyam

(2008.10.18, 12:28)

Az elmúlt két hónap legrosszabb hetét tudhatja maga mögött az arany, a nemesfém ugyanis 8,3%-kal értékelődött le a múlt pénteki záróértékhez viszonyítva, miután a tegnapi napot újabb 2,1%-os eséssel fejezte be.

Az arany árfolyama tegnap 2,1%-ot esett, így a hetet 8,3%-os mínuszban zárta, amely az elmúlt két hónap legrosszabb heti teljesítményét jelenti.

A tegnap közzétett ingatlanpiaci adatok szerint a vártnál jóval gyorsabban csökkent a megkezdett és a kiadott építési engedélyek száma az Egyesült Államokban, amely a gazdasági problémákra hívta fel a figyelmet. A gazdasági lassulás az inflációs félelmeket enyhítette, a drasztikusan visszaeső inflációs várakozások okozták az arany árfolyamának esését - nyilatkozta a Kitco Metals & Minerals elemzője a Bloombergnek. Rövid távon az ékszerkereslet is nyomást gyakorolhat a nemesfémekre - véli a UBS elemzője.

Az arany árfolyama szeptemberben a hitelpiaci válság elmélyülésével és a részvénypiacok lejtmenetével párhuzamosan felfelé vette az irányt, a piacok ugyanis keresték a biztonságos befektetési lehetőségeket. Az elmúlt napokban azonban ismét lefelé korrigál az árfolyam, a tegnapi napon 16 dolláros mínuszban, 787,7 dolláron fejezte be a napot a decemberi szállítású határidős árfolyam a Comex-en.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: