HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Korrekció előtt az arany

Korrekció előtt az arany

(2008.09.12, 11:01)

Két hete töretlenül esik az arany ára, ami jól mutatja, hogy a befektetőket jobban izgatja a világgazdaság lassulása, mint az infláció felfutása. Az arany ezen a héten 7,1 százalékot veszített értékéből (hasonló mértékben, mint múlthéten), egy uncia péntek reggeli jegyzése 751,55 dollárra ereszkedett.

Tegnap reggel az arany ára 736,70-et is elérte, ami október óta a legalacsonyabb értéke. Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a nemesfém árfolyama tipikusan a dollár kurzussal szembe halad, hiszen az utóbbi gyengülése gerjeszti a pénzromlást, előbbi pedig menedékként szolgál az ellen.

A dollár egy éves rekordot ért el a héten az euróval szemben: 1,3882-es értéket. Az arany árfolyama feltehetőleg tovább esik, ahogy a dollár erősödik és a kőolaj ára is mérséklődik. Utóbbiban ugyanakkor korrekcióra számítanak a közgazdászok, mivel a hurrikán szezon még tart a mexikói-öbölben, ez pedig 100 dollár felett tartja a fekete arany jegyzését. Ez korrekciót kényszeríthet ki a nemesfém árzuhanásában is. Az ezüst jegyzése ma 1,9 százalékot emelkedett 10,76 dollárra.

Forrás: Világgazdaság Online







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: