HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

1.500 dolláros aranyár?

1.500 dolláros aranyár?

(2008.07.09, 12:10)

aranypiacA Superfund Financial Singapore vezérigazgatója, Aaron Smith a Bloomberg Television-nak tett nyilatkozatában elmondta, hogy véleménye szerint középtávon az arany unciánkénti ára elérheti az 1.500 dollárt, hosszabb távon pedig a szakértő elképzelhetőnek tartja, hogy ennél a szintnél is feljebb kúszik, melyet a dollár gyenge szinten való beragadásával indokol. Emellett a szakértő kétszámjegyű inflációt jósol Ázsiában és a világ legnagyobb részén, mely még jobban növelné az árupiacok vonzerejét.

Ezzel szemben a UBS szingapúri leányvállalatának vezérigazgatója, Allan Sheals úgy véli, hogy az arany a márciusban elért rekord szintje alatt marad, ugyanakkor volatilis piacra számít, véleménye szerint a következő 3-6 hónapban akár egy kis emelkedés is bekövetkezhet a nemesfém árfolyamában. De úgy ítéli meg, hogy bizonyos fundamentumok miatt az arany elérte a ciklikus csúcsát, és a dollár árfolyama a következő évben stabilizálódhat.
"Nincs fundamentálisan árfelhajtó erő az arany piacán, mivel az ékszer iránti kereslet jelentősen megcsappant, és a kitermelés is relatív stabilitást mutat."

Az arany ára 5 nap után ma emelkedett először Londonban, amint az olaj ára geopolitikai kockázatok miatt újra útnak indult. Emellett a dollár euróval szembeni gyengülése is arra sarkallta a befektetőket, hogy menedéket keressenek a gyorsuló infláció ellen. Az azonnali leszállításra vonatkozó nemesfém ára 0,2%-ot emelkedett unciánkénti 921,7 dollárra a londoni kereskedés során. Eközben kismértékű emelkedés volt megfigyelhető az augusztusi leszállítású arany árában a zárás utáni New York-i elektronikus kereskedés során.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: