HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Még mindig emelkednek a nemesfémek

Még mindig emelkednek a nemesfémek

(2008.05.19, 14:26)

Az arany vezényletével tovább emelkedtek a nemesfémek árai Londonban arra vonatkozó spekulációk miatt, hogy a növekvő árupiaci árak ösztönzik a keresletet és ekképp e termékek mintegy menedékként szolgálnak az infláció ellen.

A 26 nyersanyagot tömörítő UBS Bloomberg CMCI Index 3,1%-ot emelkedett ebben a hónapban (rekordmagasságokba száguldó olajjal együtt). A platina 10 hetes csúcsot ért el, melyben szerepet játszottak olyan spekulációk, miszerint a londoni székhelyű fémkereskedő cég, a Johnson Matthey Plc 2007-es piacról szóló éves jelentése további kínálati deficitet fog mutatni, miután problémák merültek fel a világ legnagyobb termelőjének számító Dél-Afrikában.

A prompt piacon 7,16 dollárt emelkedett az arany ára, ami 0,8% növekedésnek felel meg, így az arany unciánkénti ára elérte Londonban a 909,5 dollárt, amely április 23 óta a legmagasabb értéknek számít. A New York-i határidős arany ára 8,9 dollárral unciánkénti 908,8 dollárra nőtt.

"Mindenki az inflációra fókuszál és az arany a menedék" - mondta Emanuel Georgouras, a Marex Financial Ltd. nemesfém kereskedője.

Az előző héten 32 kereskedő megkérdezésével készített Bloomberg felmérésből kiderül, hogy 17 kereskedő az arany árának emelkedésére számít erre a hétre, míg 3 fogalmazta meg eladói ajánlását, 12 pedig semleges minősítést tett közzé.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: