HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Kapaszkodj! - 4.000 dolláros aranyár jöhet

Kapaszkodj! - 4.000 dolláros aranyár jöhet

(2008.04.24, 14:20)

Az arany árfolyama az 1.000 dolláros szintek meghódítását követően lejtőre került, és azóta még a dollár árfolyamának további mélységekbe zuhanása sem tudta meghozni a piacra a lendületet. Az elemzők rövid távon pesszimistábbak lettek, míg a hosszú távú árfolyam elmozdulás tekintetében továbbra is emelkedést valószínűsítenek.

A UBS tegnap csökkentette az arany rövid távú árfolyamára vonatkozó várakozását, miután az elemzők véleménye szerint a hitelpiaci válság már csendesedik és a dollár további jelentős értékvesztése is limitáltnak mutatkozik.

A svájci befektetési bank március 25-én még 950, most azonban már csupán 900 dolláros átlagárat vár az előttünk álló hónapra. A három havi előrejelzést 1.000 dollárról 850 dollárra csökkentették.

Miközben a UBS szerint az aranypiac rövid távú kilátásai nem kecsegtetnek semmi jóval, addig a TheBullionDesk szakértői az elkövetkező hat évre még emelkedő aranyárat jósolnak. Ebben az évben a nemesfém 1.250 dollárnál tetőzhet, míg a következő évben 1.650 dolláros rekordot dönthet. Az előttünk álló hat évben egyébként az elemzők szerint meglehet a 4.000 dolláros árfolyam.

A Royal Bank of Canada szintén az elmúlt napokban fejtette ki véleményét az aranypiaci trendekről. Az elemzők szerint rövid távon az aranyár emelkedésének megtorpanására van kilátás, míg a hosszabb távú bullish álláspontjuk továbbra sem változott.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: