HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Mit mond a profi? - Érdemes lehet aranyba fektetni

Mit mond a profi? - Érdemes lehet aranyba fektetni

(2008.03.27, 07:30)

A dollár árfolyamának gyengülése meghozta a vevőket az arany piacára, így a nemesfém árfolyama tegnap felfele tudta venni az irányt. A BlackRock, az egyik top arany befektetési alapkezelő a szűkös kínálati oldal miatt az aranyár további emelkedésére számít meghaladva a korábbi 1030 dolláros rekordszintet.

Az arany árfolyamában továbbra is emelkedő trendet prognosztizál Evy Hambro, a BlackRock 17 milliárd dolláros befektetési alapját kezelő szakember, aki rövid távon magas volatilitást prognosztizál a piacon. Hambro szerint az árfolyam jelentős emelkedését látva a bányatársaságok nem kezdenek eszeveszett fejlesztésekbe, az új projektekbe akkor fognának, ha az árfolyam egy tisztesebb időtávon is ilyen magas árfolyamszinteken maradna. A jelenlegi új feltárások pedig nem szolgáltatnak megfelelő mennyiséget.

Mindemellett a nagy aranykészletek olyan afrikai és dél-amerikai területeken fekszenek, melyek politikailag magasabb kockázatokat hordoznak. Ezzel párhuzamosan pedig Kína, India és Brazília jelentős keresletet támaszt a nyersanyagok iránt. Az alapkezelő a platina, palládium piacán is lát jó lehetőségeket.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: