Hírarchívum - 2007

Megérett az arany piaca a profitrealizálásra

Megérett az arany piaca a profitrealizálásra

(2007.10.02, 13:20)

A tegnapi 0,4%-os emelkedést követően ma 1,8%-kal esett vissza az arany árfolyama, mely az elmúlt időszak jelentős emelkedését követő profitrealizációnak is lehet az előszele. Az elmúlt időszakban felhalmozódott jelentős mértékű nettó long pozíciók nem sok jóval kecsegtetnek.

Az arany árfolyamának elmúlt időszaki emelkedésében a Fed kamatcsökkentés és dollár gyengülés miatt megnövekedett befektetői jellegű érdeklődés játszott főszerepet. A befektetési alapok jelentős mértékű nettó long pozíciót halmoztak fel, ami a pozíciózárások megindulásával heves visszaesést hozhat a nemesfém piacán.

A National Bank Financial fémpiaci elemzői azonban megemelték az arany árfolyamára vonatkozó várakozásukat. Az idei átlagáras prognózist továbbra is 675 dolláron hagyták, azonban a 2008-ast a korábbi 675 dollárról 725 dollárra emelték. A későbbi időszakokra, úgymint 2009-re vonatkozó becslésüket 625 dollárról 700 dollárra emelték, illetve a 2010-est 575 dollárról 650 dollárra.

A céláremelések mögött azon megfontolások állnak, hogy a dollár további gyengülésére, az olajár emelkedésére és a kamatlábak csökkenésére számítanak.

Forrás: Portfolio.huAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: