Hírarchívum - 2007

Arany: bele kell venni az esetleges korrekcióba

Arany: bele kell venni az esetleges korrekcióba

(2007.09.24, 14:33)

Továbbra is 28 éve nem látott szintek közelében tartózkodik az arany azonnali árfolyama, mely ma 0,6%-kal került feljebb. Az árfolyam emelkedésében a befektetési jellegű kereslet játszik főszerepet, melyre a múlt heti agresszív Fed kamatcsökkentés rásegített.

A Bloomberg által múlt hét végén megkérdezett 30 elemző és üzletkötő közül 21 az arany vételét javasolta, míg négy annak eladását. Ketten nem várnak érdemi elmozdulást. A vélemények alapján az arany árfolyamának hatodik heti emelkedésére lehet számítani.

Az intézményi befektetők jelentős mértékű long pozíciót halmoztak fel, így amennyiben megindul a profit realizálás, az jelentősebb visszaesést is okozhat az árfolyamban. A ScotiaMocatta nyersanyagpiaci üzletkötője szerint az árfolyam visszaesését vételi pozíciók felvételére kell kihasználniuk a befektetőknek.

Az indiai Associated Chambers of Commerce and Industry of India várakozásai szerint az arany iránti fizikai kereslet tovább emelkedik és 2010-ig 80%-os, míg 2010-2015 között további 95%-os növekedést fog elérni. Indiai az arany iránti kereslet 20%-áért felelős, melyből 75%-ot az ékszerkészítők tesznek ki.

Forrás: Portfolio.huAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: