Hírarchívum - 2007

Ismét az arany a biztonságos befektetés?

Ismét az arany a biztonságos befektetés?

(2007.09.11, 11:03)

Kismértékben, 0,3%-kal került feljebb az arany árfolyama, és továbbra is a 700 dolláros szint felett tartózkodik. A nemesfém árfolyamának emelkedésében jelentős szerep jut annak, hogy a befektetők arra spekulálnak, hogy a Fed csökkenteni fogja következő ülésén az irányadó rátát.

A jelzálogpiaci gondok miatt jelentős mértékben eső részvénypiacok az arany árfolyamát is lefele rántották. Ebben elsősorban az játszhatta a főszerepet, hogy a nagyobb befektetési alapok, hedge fundok lezárták még nyereséges pozícióikat annak érdekében, hogy egyéb veszteséges pozíciókat fedezni tudják.

A részvénypiacok esése mostanra megállt, azonban a befektetői hangulat továbbra is törékeny. Az arany árfolyama ennek ellenére a rég nem látott 700 dolláros szint fölé tudott kapaszkodni. A Commerzbank elemzője szerint a nemesfém ismét visszanyerte biztonságos befektetési eszköz funkcióját, mely vonzóvá teszi a nemesfémet a befektetők előtt.

Az emelkedésben azonban talán még ennél is nagyobb szerepe lehet annak, hogy az elmúlt heti kedvezőtlen amerikai makroadatok hatására felerősödtek azon várakozások, hogy a Fed csökkenti irányadó rátáját, ami pedig kedvező volna az alternatív befektetések számára.

Forrás: Portfolio.huAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: