HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Az aranyra éhes India egyre többet fogyaszt

Az aranyra éhes India egyre többet fogyaszt

(2007.09.06, 11:35)

Kismértékben 0,4%-kal emelkedett az arany árfolyama a mai kereskedés során. Az emelkedésben a stabil olajár mellett a fizikai oldalról érkező jelentősebb keresletre vonatkozó spekulációk is szerepet játszhatnak.

Az arany iránti indiai kereslet év végére meghaladhatja az 1.000 tonnás értéket, melyre korábban eddig még nem volt példa. India nemesfém iránti kereslete 528 tonnára emelkedett az év első felében, mely a tavalyi év hasonló időszaki értékéhez képest 70%-os növekedésnek felel meg. 2006-ban egyébként az ország egész éves kereslete 700 tonnát tett ki a World Gold Council adatai szerint.

Az indiai kereslet növekedése elsősorban a fesztiválszezon előtti ékszerkeresletnek köszönhető, azonban a vidéki lakosság is növeli arany vásárlásait, miután ők az egyéb befektetési eszközökhöz nem tudnak olyan könnyen hozzájutni mint a városokban élők - mondta Philip Olden, a WGC vezérigazgatója a Business Standard-nak.

A kínálati oldalon a dél afrikai aranykitermelés 1,1%-kal emelkedett az év második negyedében, azonban 7,5%-os csökkenést mutat a korábbi év hasonló időszakához képest.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: