HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

1.000 dollár felé tart az aranyár

1.000 dollár felé tart az aranyár

(2007.08.06, 10:59)

A 672 dolláros szinten stagnál az arany unciánkénti árfolyama, míg a szakértők optimisták a nemesfém második féléves teljesítményével kapcsolatban.

A GoldMoney alapítója, James Turk szerint a befektetők számára a legjobb választás, ha aranyban tartják pénzüket. A szakértő szerint az arany további árfolyam emelkedésének irányába hat a gyenge dollár, valamint a történelmi csúcs közelében tartózkodó olajár. A központi bankok aranyrúd értékesítései még nyomás alatt tartják az árfolyamot, azonban azoknak hamarosan vége szakad, így év végére a nemesfém árfolyama 800 dollár közelébe emelkedhet.

A Mineweb-en publikáló Lawrence Williams szerint az arany piaci fundamentumok az árfolyam további emelkedését vetítik előre. Az elemző szerint az ékszerkészítők általi kereslet magas szinteken maradhat, vagy emelkedhet, míg az arany piacán aktív ETF-ekbe áramló pénz szintén tovább emelkedhet. Ezzel párhuzamos a bányák legjobb esetben is csak tartani tudják majd kitermelésüket. Az arany árfolyama elérheti a 700 dollárt (bár a szakértő szerint még nem most), míg hosszabb távon továbbra is az unciánkénti 1.000 dolláros szint felé tart a nemesfém.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: