HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2006

Csökkenő kereslet, csökkenő célár - Közel a 600 dolláros szint

Csökkenő kereslet, csökkenő célár - Közel a 600 dolláros szint

(2006.09.08, 15:45)

Az arany árfolyama a tegnapi 3 százalék körüli hanyatlást követően ma tovább ereszkedett lefele egészen 606,2 dollárig, amire utoljára július 24-én volt példa. A negatív piaci hangulat kialakulásához a dollár erősödése, olajár esése mellett a technikai okokból történő eladások is szerepet játszottak.

A Reuters által megkérdezett szakértők szerint a 606 dollár körüli szintek törésével, a stop-ok kiütésével egészen 600 dollárig eshet a nemesfém árfolyama, ahonnan azonban lélektani okokkal magyarázható vételek húzhatják feljebb az árfolyamot.

Az arany árfolyamát kedvezőtlenül érinti az olaj árának esése, mely csökkenti az infláció emelkedésének esélyét (mely ellen az arany védelmet nyújtana), illetve a dollár erősödése. Az arany árára pozitívan ható tényező, hogy a világ legnagyobbjának számító indiai ékszerkészítők felől továbbra is vételi érdeklődés mutatkozhat a házasodási szezon előtt, ami a hónap végén kezdődik.

A Merryll Lynch csökkentette az aranyra vonatkozó célárfolyamát erre az évre, amit az ékszerkészítők felől támasztott kereslet csökkenésével indokolt. Az arany árfolyama a 2006-os évben 625 dolláros átlag árfolyamot állíthat be, ami 3,8%-kal elmarad a korábbi 650 dolláros becsléstől. Az ékszerkészítés által támasztott kereslet ebben az évben a korábban várt 2,709 tonnáról 2,303 tonnára csökkenhet.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: