HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 39. heti ajánlatunk!

Made in India – Olcsóság négykeréken

Made in India – Olcsóság négykeréken

A Tata-csoport India legnagyobb magáncége, érdekelt számos iparágban, az acélgyártásban, az autóiparban, az információtechnológiában és a közüzemi szolgáltatások területén. Az 1868-ban alapított vállalat alapjait az „indiai ipar atyjaként” is emlegetett Jamsetji (Dzsamszedzsi) Tata tette le az akkoriban még brit gyarmatnak számító Indiában. Az alapító felismerte, hogy a modern Indiának saját nehéziparra (vas- és acélgyártásra) van szüksége a felemelkedéshez. Az ő korai halálát követően legidősebb fia, a lovaggá ütésével a „Sir” titulust is kiérdemlő, briliáns tehetségű Dorabji Tata vitte tovább a vállalkozást.

A járműgyártás elindítása a harmadik generáció érdeme, amely a második világháború után látta elérkezettnek az időt arra, hogy a cég beszálljon a mozdony- és gépgyártásba. Ezért megállapodást kötöttek a közútijármű-gyártásban már nagy tapasztalatokkal rendelkező Daimler-Benz-cel, és Tata Mercedes márkanév alatt hamarosan legördülhetett az első, Mercedes dízelmotorral hajtott teherautó a gyártósorról. A Tata gyáraiból a '90-es évek elejéig kizárólag haszongépjárművek kerültek ki, amelyekkel a cég piacvezetői pozíciót ért el a belpiacokon.

A Tata első személyautója, a Tata Estate, amely lényegében egy nagyobb méretű kombi modellhez hasonlított, 1997-ben mutatkozott be. A motortérbe egy saját fejlesztésű, 1,9 literes, 68 lóerős szívódízel motort integrálták. A praktikus, strapabíró szerkezetű autó a maga idejében igen modernnek számított Indiában, presztízsét pedig tovább növelték az arrafelé akkoriban olyan ritkaságnak számító felszerelések, mint az elektromos ablakemelők és a szervokormány. Ezzel a Tata vezetői nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy korszerű ám mégis olcsó járművekkel betörnek az addig szinte teljes egészében japán márkák által uralt piacra.

A vállalat eddigi legjelentősebb modelljének a 2008-ban bemutatott Tata Nano ígérkezett. A mindössze 115 000 rúpiába, azaz nagyjából félmillió forintba kerülő népautónak a cégalapító dédunokája, Ratan Tata történelmi szerepet szánt: nevezetesen, hogy a Nano juttassa el immár véglegesen a motorizált nemzetek körébe a világ második legnépesebb országát. A Nano azonban utóbb mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A modell, amely a feltörekvő India jelképének indult, a gyenge műszaki tartalom miatt végül elbukott, de a Tata okult a kudarcból, és azóta igényesebb műszaki megoldásokkal gyárt megújult modelleket.

A Tata birodalmat alapító dédapa nemcsak úttörő iparmágnás volt, de India felemelkedésének elkötelezett híve is. Ő nyitotta meg India első textilüzemét, hogy csökkentse hazája függőségét Nagy-Britanniától, ott dolgozták fel ugyanis akkoriban az indiai gyapotot, s onnan importálták vissza a drága szövetet a gyarmatokra. Vállalkozásának hőskorából származik ez az eredeti, a brit Viktória királynő képmásával vert, közel 8 gramm összsúlyú, 917-es aranyból készült érme, amelynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 sovereign, Viktória, Nagy-Britannia, 1893-1901

1 sovereign, Viktória, Nagy-Britannia, 1893-1901
(7,98 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

217 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: