HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 37. heti ajánlatunk!

II. Erzsébet: királynő a volánnál

II. Erzsébet: királynő a volánnál

96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynő, aki a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó volt a világon. A trónra lépése óta eltelt hetven év alatt a világ teljesen megváltozott körülötte, mégis sikerült fenntartania a monarchia intézményét, és megőriznie a népszerűségét. A királynő már 19 éves korában megszerezte jogosítványát, és uralkodása alatt is végig elkísérte az autózás iránti érdeklődése. Sokat láttuk a volán mögött, birtokain és olykor a nyilvánosság előtt is maga vezette autóját, hivatalos eseményeken pedig különleges járművekkel utazhatott.

II. Erzsébet a második világháborúban csatlakozott a brit hadsereg női kiegészítő szolgálatához, ahol teherautósofőri és autószerelői képzést is kapott, majd egy Austin K2/Y mentőautón teljesített szolgálatot. Ezt követően ismerkedett meg a Land Roverrel, amely aztán az egész életét elkísérte, és az egyik legkedveltebb autója lett. Azt mondják, hogy a terepjáróból az uralkodása alatt mintegy harminc példányt használt el. A kedvence az összes közül egy 2002-ben gyártott, hosszú karosszériás, turbódízel Defender 110 volt, ezt előszeretettel vezette a vidéki birtokán, amikor vadászatra ment.

Az idők során állt a királynő garázsában számos különleges jármű. Például egy Daimler Super V8, vagy a korabeli Jaguar XJ egy extra kiadása, amit rejtett kék villogóval, a Downing Streetre bekötött fedélzeti telefonnal és még retikültartóval is felszereltek. Egyik kedvence a Rover P5 volt, a márka fénykorából származó elegáns szedán, háromliteres, soros hathengeres motorral, ebből 1961-ben vette át az elsőt, és ’74-ben az utolsót. Nem tudni pontosan, hogy hányat használt el belőle, mert mindig megtartotta a kedvenc rendszámát, a JGY 280-at.

A hivatalos megjelenésein persze egészen más kaliberű autókban utazott a királynő. Az uralkodóház sokáig hagyományosan Rolls-Royce-t használt erre a célra, például azt a klasszikus Phantomot, amit 1978-ban az ezüstjubileumára ajándékoztak II. Erzsébetnek. A 6,75 literes, 220 lóerős V8-as motorral hajtott veterán luxusautó még mindig az udvar szolgálatában áll, ezzel gördült be az esküvőjére Vilmos herceg és Katalin, és a legutóbb ezzel érkezett a parlament ceremóniájára Károly herceg, aki éppen a királynőt helyettesítette.

II. Erzsébet legjellegzetesebb reprezentációs autóját 2002-ben építette számára a Bentley az aranyjubileuma alkalmából. A 6,22 méter hosszú limuzin természetesen páncélozott, kevlárral erősített abroncsai defektállók, és még gáztámadás ellen is védett az utastere. 6,75 literes biturbó V8-as, 400 lóerős motorja pedig még a páncélozás jelentős tömegével együtt is 200 km/óra feletti sebességre képes. Ebből a járműből egyetlen darab készült az uralkodó számára, az értéke 10 millió font, ami 4,5 milliárd forintnak felel meg.

II. Erzsébet – kifelé mutatott – rendíthetetlen nyugalommal és szilárdsággal tartotta egyben a monarchiát, halálával egy korszak zárult le Nagy-Britannia történelmében. A királynő változó portréjával hét évtizeden át vert, közel 8 gramm összsúlyú, 917-es tisztaságú aranyérmékkel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 sovereign, II. Erzsébet, Nagy-Britannia, 1952-

1 sovereign, II. Erzsébet, Nagy-Britannia, 1952-
(7,98 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

202 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: